Vakantie in Julianadorp aan zee

Omgeving

Wat is er mooier dan een appartement dat vlak aan zee ligt? De omgeving van Appartementen aan Zee laat niets te wensen over. Het schitterende duingebied is in elk jaargetijde een lust voor het oog en de opgang ligt aan de overzijde van het complex. Het strand van Den Helder en Julianadorp is uitgeroepen tot het schoonste van Noord-Holland! In het voorjaar zijn de bloeiende bloembollenvelden in de directe omgeving echt een eyecatcher en deze trekken dan ook zeer veel belangstellenden. Voor liefhebbers van fietsen, wandelen, sportiviteit en ontspanning is Julianadorp aan Zee écht een aanrader.

Julianadorp

Julianadorp is een gezellig dorp. Het centrum is ongeveer 3 kilometer vanaf Appartementcomplex Strandslag en biedt supermarkten, restaurants, cafés en verschillende winkels. In de maanden juli en augustus is elke dinsdag het Pleinfeest in het oude centrum, wat veel gezelligheid biedt. De Floratuin is een must voor iedere bloemenliefhebber, en is het gehele jaar door geopend voor workshops, bloemen- en bollenverkoop en biedt leuke arrangementen voor een dagje uit.

Den Helder

De marinestad Den Helder ligt op ongeveer 8 kilometer ten noorden van Appartementen aan Zee. Via een prachtige route door de duinen of het achtergelegen poldergebied is de stad prima per fiets bereikbaar.In de stad zijn vele winkels, restaurants, cafés en culturele activiteiten. In de zomermaanden is de wekelijkse Juttersmarkt een heuse trekpleister. Vanaf Den Helder bent u met 20 minuten op het eiland Texel.

Meer in de omgeving

De omgeving is zeer divers en heeft voor ieder wat wils. Op de links hieronder vindt u nog veel meer interessante plaatsen, uitjes en bezienswaardigheden in de omgeving van Appartementen aan Zee:


Floratuin

In deze showtuin ziet u de meest exclusieve en nieuwe soorten bloembollen in bloei. Kies uw eigen bloembollen in de bloeiende Floratuin. In het voorjaar als alles bloeit, kunt u goed zien wat voor prachtige soorten bolbloemen er zijn. Een mooie tijd om uw eigen bloembollenverlanglijstje te maken voor de planttijd in oktober. Kom daarom van februari tot en met mei 2012 naar de Floratuin te Julianadorp.

Afstand 2 KM
Website Floratuin
Floratuin

Ecomare Texel

Ecomare omvat een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. We werken aan natuurbescherming in wadden- en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Ecomare is volledig rolstoeltoegankelijk.

Afstand 20km
Website Ecomare Texel
Ecomare Texel

De boot naar Texel

De overtocht tussen Den Helder en Texel duurt ongeveer 20 minuten.

Afstand 9km
Website De boot naar Texel
De boot naar Texel

de Alkmaarse kaasmarkt

Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. Gedurende het seizoen wat vanaf de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september loopt, wordt hier op vrijdagmorgen van 10 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden.

Afstand 36km
Website de Alkmaarse kaasmarkt
de Alkmaarse kaasmarkt

Westfriese Folklore

Westfriese Folklore evenement met klassieke rijtuigen en klederdracht in Schagen.

Afstand 17 km
Website Westfriese Folklore
Westfriese Folklore

Marinemuseum

Het Marinemuseum laat bezoekers het verleden en het heden van de Nederlandse marine ervaren. Uniek zijn de 3 museumschepen, waarvan de onderzeeboot Tonijn de meest opvallende is. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen.

Afstand 9 km
Website Marinemuseum
Marinemuseum

Fort Kijkduin

Noordzee Aquarium en Museum Fort Kijkduin

Afstand 8 km
Website Fort Kijkduin
Fort Kijkduin